Riens Meijer
Veranderingseconoom

Kabinet geeft subsidie voor stamcellen-onderzoek

Kabinet geeft subsidie voor stamcellen-onderzoek

Hartcellen maken uit huidcellen, brandwonden behandelen met in laboria gekweekte huid, dit soort onderzoek krijgt zeker een vervolg nu het kabinet € 42 miljoen heeft toegekend aan het Netherlands Institute for Regenerative Medicine (NIRM). Dit meldt het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het nieuwe instituut gaat de subsidie gebruiken om de belangrijkste laboratoria op het gebied van stamcellen en weefseltechnologie te laten samenwerken. Onderzoekers kunnen zo gezamenlijk hun kennis op beide gebieden verder vergroten.

Doorbraken
De afgelopen tijd zijn er veel doorbraken geweest op het gebied van stamcellen en weefseltechnologie. Twee belangrijke onderzoeksnetwerken (SCDD en DPTE) hebben daar een grote bijdrage aan geleverd. Deze twee netwerken worden nu samengevoegd tot NIRM, dat wordt gecoördineerd door het Erasmus MC.

Messcherp
“Het is geweldig dat we deze subsidie hebben gekregen”, aldus prof. Elaine Dzierzak, toekomstig mededirecteur van NIRM. “Dit geeft ons de mogelijkheid onze kennis over stamcellen en weefseltechnologie nog verder te vergroten. Hiermee wordt messcherp wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met innovatieve toepassingen.”

Quest
Het SCDD heeft een breed publiek kennis laten maken met de onderzoeken en resultaten van het netwerk. Een speciale uitgave van het maandblad Quest in november 2009 heeft hieraan bijgedragen.

 

Bookmark and Share

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

U kunt geen reacties meer plaatsen op dit artikel.