Riens Meijer
Veranderingseconoom

Incotec International meest innovatieve organisatie van Nederland

Incotec International meest innovatieve organisatie van Nederland

Incotec International B.V. uit Enkhuizen heeft de Erasmus Innovatie Award 2009 ontvangen tijdens het NCSI/NVP congres 'Destination Innovation'. Incotec is producent van verbeter- en analyse- technieken en geavanceerde coatings voor zaden. Met het winnen van deze Award is het bedrijf de meest innovatieve en competitieve organisatie van Nederland in 2009.

 

De jury benoemde Incotec International tot winnaar op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor. De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor vindt plaats onder 10.000 Nederlandse organisaties en biedt nieuwe inzichten hoe management en organisatieaspecten bijdragen aan duurzame organisatievernieuwing.

Met innovatie producten marktleider
De jury was onder de indruk van de manier waarop Incotec in de afgelopen jaren niet alleen een groot scala aan nieuwe technologieën heeft ontwikkeld, maar ook in staat is geweest om uit te groeien tot wereldmarktleider. Incotec is uniek in de manier waarop de organisatie de nadruk legt op het creëren van duurzame toegevoegde waarde op de zadenmarkt. De innovatieve producten en diensten van Incotec verbeteren de plantbaarheid en ontkieming van zaden door de toepassing en het samenbrengen van vernieuwende technologieën.

Lange termijn visie
Ook de organisatie zelf is gericht op verandering en vernieuwing. Het innovatieproces gaat binnen Incotec verder dan het eenmalig ontwikkelen van een uniek product of dienst. Door het ontwikkelen van een sterke lange termijn visie en het stimuleren van ondernemerschap op de werkvloer heeft Incotec de afgelopen jaren zeer vooruitstrevende producten kunnen ontwikkelen en bovengemiddelde resultaten behaald. Daarmee is Incotec in staat geweest om de afgelopen jaren een boevengemiddelde groei te laten zien en een uitgebreid portfolio aan nieuwe producten en diensten te ontwikkelen dat op wereldwijde schaal in de markt wordt gezet.

"Onderzoek en passie voor vernieuwing en innovatie zitten in de genen van Incotec", aldus de jury: "De organisatie is in staat geweest om de productiviteit van het innovatieproces in hoge mate te vergroten door creativiteit, teamgeest en de coördinatie van haar productontwikkeling slim te verenigen. Incotec verenigt een sterke concentratie van kennisontwikkeling en onderzoeksactiviteiten in Nederland op een vernieuwende manier met de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe producten en diensten", aldus het juryrapport

 Bron: Erasmus Innovatie Monitor. Meer informatie vindt u hier >>

Bookmark and Share

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

U kunt geen reacties meer plaatsen op dit artikel.