Riens Meijer
Veranderingseconoom

De BV Nederland stelt innoveren uit tot 2011

De BV Nederland stelt innoveren uit tot 2011

Het Nederlands bedrijfsleven heeft innoveren momenteel op een laag pitje staan. Op dit moment zegt slechts 40% van de bedrijven en instellingen in Nederland te wllen innoveren. Pas in 2011 verwacht 62 %  van de organisaties prioriteit te geven aan product- of dienstontwikkeling.
Dit is een van de conclusies die organisatieadviesbureau Berenschot trekt in het tweejaarlijkse onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement 2010’.

'Innoveren doe je in goede en niet in slechte tijden', zo valt het voornemen van Nederlandse bedrijven samen te vatten. Dit jaar verwacht 43 % een krimping in hun markt. Slechts 25% van de organisaties voorziet groei. Over 2011 zijn de marktverwachtingen positiever: dan verwacht bijna 50% van bedrijven en instellingen een groei van de markt. Nog maar 19 % voorziet voor 2011 een krimp van de markt.

Relatie met conjunctuur

Aan het onderzoek namen personeelsmanagers van bijna 100 organisaties deel uit zowel de profit als non-profit sector.
“Er is een duidelijke relatie tussen personeelszaken en conjunctuur: een jaar geleden waren we nog bang voor schaarste op de arbeidsmarkt, maar daar is nu geen sprake meer van,” aldus Prof. Joep Bolweg, adviseur bij Berenschot en hoogleraar strategische Human Resource Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam
 
Meer over dit onderzoek vindt u hier >>

Bookmark and Share

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

U kunt geen reacties meer plaatsen op dit artikel.