Riens Meijer
Veranderingseconoom

Britse e-learning markt groeit

Britse e-learning markt groeit

Het rapport 'The UK e-learning market 2009' biedt een goed overzicht van de stand van zaken van e-learning (leren via internet) binnen het Britse bedrijfsleven. Uit het rapport blijkt dat de e-learning markt in het Verenigd Koninkrijk met zo'n 8% per jaar groeit.

'The UK e-learning market 2009' begint met een afbakening van het 'e-learning terrein'. Verder beschrijft men de status en de verwachte ontwikkeling van de markt. Het rapport gaat ook in op trends. Ten aanzien van de marktontwikkeling concludeert het rapport:

"The principal finding is that the UK e-learning industry remains robustly positive in its view of the market and the prospect for continuing growth. (...) The market size estimates varying between £300 million to £450 million, and growth rates forecast of between 6.7% and 8%".
Men stelt dat 12% van de opleidingstijd in Groot-Brittannië wordt besteed aan e-learning, terwijl dit percentage in de VS op 30% schijnt te liggen. Van alle uitgaven voor opleiden en trainen wordt ongeveer 13% aan e-learning besteed.

Vergelijking andere markten
De auteurs doen ook een poging de Britse markt te vergelijken met andere markten. Zij stellen dat de e-learningmarkt in Scandinavië naar verhouding groter is. De Franse markt schatten zij daarentegen kleiner in. Over de Benelux durft men geen uitspraken te doen.

Trends
Wat betreft trends constateert men dat 'serious gaming', 'immersive learning scenarios', rapid e-learning', 'social computing' en nieuwe manieren van 'mobiel leren' aan populariteit winnen. Hoge verwachtingen zijn er van de adoptie van 'open source' oplossingen als 'Moodle' en van 'Software as a Service'.

Gratis downoaden
Meestal worden dit soort rapporten voor veel geld te koop aangeboden. In dit geval kun je de uitgebreide uitgave gratis downloaden. 

Dit artikel is gescchreven door en overgenomen van de website van Wilfred Rubens

Bookmark and Share

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

U kunt geen reacties meer plaatsen op dit artikel.