Riens Meijer
Veranderingseconoom

Lezingen en trainingen

Drs. Riens Meijer is econoom, gespecialiseerd in veranderingen, vernieuwingen en vitaliseringsprocessen en heeft daarin een zeer brede ervaring in het bedrijfsleven, de bancaire wereld, de overheid, de technologie, de media en in de topsport. Hij kreeg landelijke bekendheid als juryvoorzitter van het tv-programma De Nationale Ideeënbus en als auteur van de boeken 'Kansen na de crisis' en ‘Ja, we moeten vernieuwen’.
Riens Meijer is beschikbaar voor lezingen, fora, media-optredens en voor trainingen en coachings op het terrein van economische en maatschappelijke vernieuwing.


Voor lezingen, trainingen, coaching en strategie adviezen kunt u contact opnemen met:

Drs. M. Meijer

's-Gravelandseweg 131-A

1217 ER Hilversum

tel: 035-6219889

mob: 068 32 55 0 88

e-mail: info@jawemoetenvernieuwen.nl

Profiel

Riens Meijer was in zijn jonge jaren actief als tophockeyer op het hoogste niveau en lid van de Koninklijke Luchtmacht atletiekploeg. De veelzijdigheid en oorspronkelijkheid van Riens Meijer loopt als een rode draad door zijn carrière: Officier Koninklijke Luchtmacht, eigen onderneming ( zaak verkocht om economie te gaan studeren) om vervolgens bij Amev/Fortis inspecteur van verzekeringen annex student economie te zijn en daarna bij dit concern product manager en marketing manager te worden.

Bankier
In de bancaire wereld werkte Riens bij de Spaarbank voor de Stad Amsterdam/Centrum Bank als districtsdirecteur, marketing- en concern-directeur om uiteindelijk president-directeur te worden.

Directiefuncties
Andere functies die Riens Meijer bekleedde zijn ondermeer: algemeen directeur Tempo Team, directeur Slavenburg Bank, algemeen directeur Cinecentrum, lid directie Veronica Omroep Organisatie, lid Raad van Bestuur Endemol, algemeen directeur Videotex/World Acces/Planet Internet, Hoofddirecteur Rijks Nijverheids Dienst/Innovatie Centra, Lid hoofddirectie TNO-Industrie en algemeen directeur Interview-NSS.

Landelijke bekendheid
Landelijke bekendheid kreeg Riens Meijer als juryvoorzitter van de succesvolle tv-serie De Nationale Ideeënbus, die werd gemaakt in samenwerking met de InnovatieCentra van Nederland en TNO, en als secretary-general van het Nederlands Olympisch Comité (NOC-NSF). Voorts bekleedde hij een aantal maatschappelijke functies zoals bestuurslid van World Press Photo, fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD in Hilversum en verschillende commissariaten in het bedrijfsleven.

Veranderingseconoom
Als toekomst- en veranderingseconoom houdt Drs. Riens Meijer zich intensief bezig met de mondiale kredietcrisis. Hij schreef daarover onder andere een prikkelend essay dat in boekvorm is uitgegeven onder de titel 'Kansen na de crisis'. Daarin geeft hij aan welke veranderingen in de politiek, overheden en ondernemersland moeten gaan plaatsvinden om de nieuwe kansen te benutten. "Gebeurt dat niet", zo stelt Meijer, "dan zullen kansen bedreigingen worden en zullen de welvaart en het welzijn van iedere Nederlander in gevaar komen".  Zijn nieuwste boek  ‘Ja, we moeten vernieuwen’ is hierop een vervolg.

Beide boeken kunt u hier >> bestellen.