Riens Meijer
Veranderingseconoom

Label-industrie richt wereldorganisatie op met digitaal netwerk

Label-industrie richt wereldorganisatie op met digitaal netwerk

Tijdens een bijeenkomst op de Labelexpo Asia in Shanghai is de L8 Group opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van 's werelds grootste  belangenorganisaties op het gebied van de label- of etikettenindustrie.

De oprichting van deze organisatie komt volgens de initiatiefnemers voort uit 'de noodzaak om een netwerk te creeren om kennis, ervaring en informatie te delen. Dit moet een factor van strategische importantie geworden voor labelondernemingen. Het verdwijnen van grenzen en de opkomst van een nieuwe generatie geeft een duidelijke aanleiding om onze naar-binnen-gerichte gewoonten te veranderen en de mogelijkheden van een globale samenwerking te onderzoeken. Het uitwisselen van ervaringen en regionale oplossingen op wereldschaal, bijvoorbeeld in het geval van duurzaamheid.'

Vier aandachtsgebieden
Er worden vier aandachtgebieden genoemd voor samenwerking op wereldschaal voor klanten, leveranciers, markten, authoriteiten en andere belanghebbenden:

Er zal een internet platform opricht worden waar de leden elkaars programma's en activiteiten kunnen bekijken en consulteren.

Bron: website Zelfklevend

Bookmark and Share

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

U kunt geen reacties meer plaatsen op dit artikel.